Източник  24 часа, снимка БулфотоСофийският апелативен съд отмени присъдата, наложена

...
Източник  24 часа, снимка БулфотоСофийският апелативен съд отмени присъдата, наложена
Коментари Харесай

24 часа: Отмениха доживотната присъда за убийството на детето в куфара

Източник   " 24 часа ", фотография Булфото

Софийският апелативен съд анулира присъдата, наложена на руснака Герман Костин, наказан на пожизнен затвор без подмяна за убийството 5-годишния Никита Плотников. Трупът на детето изплува в куфар в язовир “Искър ” през 2015 г. Тричленният състав, в който попадат съдиите Калин Калапкчиев (докладчик по делото), Виолета Магдалинчева и Атанас С. Атанасов, връщат делото за ново разглеждане на различен състав на Софийския градски съд, предаде    " 24 часа ". 

``
реклама

Миналата година Костин получи най-тежката присъда след под напрежение правосъден развой, в който съвсем на всяко съвещание отправяше обиди към съда. Апелативните магистрати обаче споделят, че правосъдният акт на Софийския градски съд е предписан след " основни нарушавания на процесуалните правила ".

" Цялостната оценка на протеклото пред първата инстанция правосъдно произвеждане постанова извода, че правото на обективен развой на подсъдимия Костин, обезпечено както от главните правила на Наказателно-процесуален кодекс, по този начин и от член 6 Европейска конвенция за правата на човека, значително е било лимитирано – пренебрегнато е справедливост на подсъдимия на писмен превод на материалите от делото, нарушено е правото на отбрана на подсъдимия, както и правото му на неутрален съд ", пишат в решението си апелативните съдии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР